הקמת עסק חדש

הקמת עסק חדש

בחרת להקים עסק ולהפוך עצמאי? ברכות, אתה בחברה טובה!  

רבים הבוחרים בנקודה מסויימת במסלול חייהם לפתוח עסק משל עצמם ולעבוד כעצמאיים. בדרך לעבר מטרה הזאת – הקמת העסק שתמיד חלמתם עליו – חיוני ואף הכרחי להשקיע מאמצים מחשבה רבה ומאמצים בתכנון התכנית העסקית של עסק העתידי, כך שכבר משלבי ההקמה הראשונים שלו, ינועו גלגליו בבטחה ובזהירות.

גמלה ההחלטה בלבכם? לפני ההקמה והפתיחה, כדאי ורצוי ביותר לקבל ייעוץ מבעלי מקצוע על מנת להחליט איזה סוג עסק יהיה הנכון לכם: האם זה עוסק פטור? עוסק מורשה? אולי בכלל עדיף להקים חברה בע״מ, עמותה או מלכ״ר? החלטות אלה חשובות מאוד להתנהלותכם המקצועית, המדוייקת לעסק בהתאם לחוקי מדינת ישראל ואל מול הרשויות בעת שייפתחו עבורכם תיקים ברשויות מס ההכנסה והמע"מ, ובמוסד לביטוח לאומי. 

ליווי תהליך הקמת העסק מראשיתו על יד משרד רואה חשבון מוטי אנאקאר ושות' יסייע בתכנון הנכון מההיבט המיסויי, יסייע ברישום העסק ברשויות המס, בדיווחים השוטפים ובייצוג העסק אל מול רשויות המס, וימנע טעויות שעלולות ליצור הפסדים כלכליים בטווח הקצר והארוך.

אנו ניקח את המושכות לידינו תוך שקיפות מלאה, כך יתאפשר לכם להתמקד בצעדיו הראשונים של העסק שלכם ותהיה לכם כל הפניות הדרושה להקדשת מירב האנרגיות והמרץ לבנייתו ולפיתוחו, לצד עבודה יעילה, יסודית ומהירה שלנו.

אז איך בכלל ניגשים להקמה של עסק חדש? להלן מדריך קצר לעושה צעדים ראשונים:

פתיחת תיק עצמאי

עליכם להודיע על פתיחת התיק, בכתב, לפקיד השומה באזור שבו מתנהל העסק שלכם, לא יאוחר מיום פתיחת העסק, כלומר מהמועד בו בכוונתכם להתחיל בפעילות המניבה הכנסות לעסק. בהודעה יש למסור את הפרטים הבאים: שם מלא, מספר זהות, כתובת פרטית, מהות העיסוק, כתובת העסק, מספר הטלפון, תאריך פתיחת העסק, שם העסק ומספר עוסק במע"מ.
• שימו לב: זוג נשוי רשאי, בתנאים מסוימים, לבחור את בן הזוג על שמו יתנהל התיק במס הכנסה. 
בחירת הססטוס המשפטי: עוסק פטור / עוסק מורשה / חברה בע"מ/ מלכ"ר? עבור לעמוד זה באתר

ניהול מערכת ספרי החשבונות

על פי הוראות פקודת מס הכנסה וחוק מע"מ, חובה על כל בעל עסק ומשלח יד לנהל פנקסי חשבונות, מיד עם תחילת פעילות העסק, לפי הכללים וההוראות שקבע נציב מס הכנסה ובהתאם לסוג העסק או משלח היד. הכללים המלאים נמצאים בהוראות (ניהול פנקסי חשבונות) התשל"ג 1973 (לעיון בהוראות, הקליקו כאן). אנו כמובן נשמח להציג בפניך את כל הפרטים הרלוונטיים לפנקסים שעליך לנהל ולהדריך אותך בנושא.

חשוב: יש לרשום כל תקבול (בין אם נעשה במזומן, שיק, שיק דחוי, מקדמה על חשבון, כרטיס אשראי, העברה בנקאית, העברה ב Bit, Paybox וכד') בספרי העסק מיד עם קבלתו.

תשלום מקדמות ודיווח על עסקאות

לאחר שייפתח תיקכם, יישלחו אליכם פנקס מע"מ ופנקסי מקדמות למס הכנסה ולביטוח לאומי; אלה ישמשו אתכם לצורך הדיווח על מחזור העסקאות שלכם כמו גם לתשלום המקדמה על חשבון המס על פי השיעור שייקבע בפנקס. אם הנכם סבורים ששיעור המקדמה שנקבע לכם גבוה מדי, ניתן לפנות לפקיד השומה בבקשה מנומקת להקטנת שיעור המקדמה, משרדנו ישמח לעשות זאת בשמכם ועבורכם. 

דרך נוספת לתשלום המס המגיע מכם היא ניכוי המס במקור מתשלומים שמשלמים לכם לקוחות העסק. יש לקוחות החייבים לנכות מס במקור מכספים המגיעים לכם. סכום המס שנוכה במקור ניתן להפחתה מהסכום שהנכם חייבים לשלם כמקדמה. לעיון בקובץ המלא המפרט את הזכויות והחובות של משלם המיסים מול רשות המסים בישראל (לשנת 2019), הקליקו כאן.

העסקת עובדים
אם בעסק מועסקים עובדים או משולמים תשלומים אחרים החייבים בניכוי מס במקור, עליכם לפתוח תיק ניכויים במשרד השומה באזור בו מתנהל העסק, לדווח לפקיד השומה על השכר והתשלומים ולהעביר לפקיד השומה מדי חודש את המס שנוכה במקור, באמצעות הבנק. אנו נשמח לעמוד לרשותכם במתן מידע מפורט בנושא זה, ייעוץ, חישוב ניכוי המס מהתשלומים השונים ומענה לכל שאלה.   

הגשת דו"ח מס שנתי
שנת מס מתחילה ב-‎1 בינואר ומסתיימת ב-‎31 בדצמבר. עם סיום שנת המס, חלה עליכם חובת הגשת דו"ח שנתי על הכנסותיכם והוצאותיכם לשנת המס שהסתיימה, עד ה-‎30 לאפריל לאחר תום שנת המס (או עד ה 31 למאי, אם הנכם במקרה של ניהול ספרים בשיטת החשבונאות הכפולה). 

הקובץ המלא מאת רשות המיסים "דע חובותיך וזכויותיך" דן גם בסוגי הדוחות האפשריים (מקוון או ידני), במילוי הדו"ח, בניכויים ובזיכויים המגיעים לכם וכן בהוראות חוק נוספות (לעומדים בקריטריונים מסויימים ניתנת האפשרות להגיש דו"ח מקוצרף וכד'). 
אנו ננחה אתכם אילו מסמכים עליכם לאסוף לצורך הכנת הדו"ח נכון, מתאים ונאות בהתאם לסוג העסק שלכם ולהיקפו, והגשתו למס הכנסה.  

סגירת העסק
אם החלטתם לסגור את העסק או להפסיק כל פעילות בו, עליכם להודיע על כך בכתב לפקיד השומה אצלו מתנהל התיק. עם קבלת ההודעה מודיע פקיד השומה על כל ההליכים שיש לבצע על מנת לאפשר את סגירת התיק במס הכנסה.

ייצוג בפני רשויות המס
בהתנהלותכם מול פקיד השומה הנכם רשאים (אך לא חייבים) להיות מיוצגים על ידי רואה חשבון, יועץ מס או עורך דין. לתשומת לבכם, עם פתיחת העסק עליכם לדווח על כך גם למוסד לביטוח הלאומי.

אנו, צוות משרד רואה חשבון מוטי אנאקאר ושות', נשמח לעמוד לרשותך בכל מידע נוסף, הסברים ומתן מענה לעל שאלה. פנו אלינו עוד היום לייעוץוהכוונה ועשו את הצעד הראשון שלכם לעסק עצמאי!

עוסק פטור, עוסק מורשה, חברה בע"מ או מלכ"ר? הקליקו כאן
Share by: